top of page
אודות

אשל לחמים

ההוגה והמייסד של אשל לחמים שהוקמה בשנות השמונים היה אבי שקלו, איש עסקים שעולם הלחם קסם לו והחליט ששם יהיה עתידו האישי והעסקי.

לאחר זמן קצר צורף לעסק שאול לויתם שהיה איש הלחמים והמאפה הבכיר של אחת המאפיות המובילות באותה עת. 

החזון שעמד בפני המייסדים, היה להרחיב ולהפיץ את תורת וטעמי הלחמים המיוחדים והאיכותיים, שהיו עד אז נחלת המעטים, לכל רחבי הארץ, ולשלבם בכל מסעדה ובית קפה ובית בישראל

לאחר מספר שנים עם שכלול יכולת היצור, נוצר הקשר עם בריאן נחמיאס, שהיה אחד ממשווקי הלחם הגדולים באותה עת, וצירופו כשותף למאפיית אשל לחמים, הביא לקפיצת מדרגה שיווקית.

ממאפיה קטנה ומתמחה, גדלה המאפיה ונעשתה הגדולה בישראל ליצור והפצה ארצית, של לחמי בוטיק ומחמצת, המיוצרים בעבודה ידנית.

בישראל, החלוץ והמייסד של מאפי הלחמים המכונים לחמי מחמצת שאור, או לחם ארטיזנאל, שמשמעו לחם שנעשה בעבודה ידנית, היה השף ארז קומורובסקי.

ארז שלמד את תורת הלחמים באירופה, הביא איתו שילובי טעמים יחודיים ויצירתיים, לחמי שאור ומחמצת טבעית, תערובות קמח מעניינות ומאפים מעוררי השראה ויצרים, שנעשים בעבודת יד, מחומרי גלם מובחרים, ונאפים כמו פעם בתנור אבן.

ארז היה החלוץ בשיירה, אחריו קם דור של אנשי לחם, שיודע ומבין, חש ומעריך לחם טוב, בדיוק כפי שיודעים להעריך יין טוב.

בשנת 2009, רכשה אשל לחמים את מאפיית לחם ארז בנתניה, נכנסה לנעליה, ושילבה את כל הידע והטעמים של מתכוני הלחמים המיוחדים של לחם ארז עם הידע הרב שכבר היה קיים באשל לחמים.

מאפיית אשל לחמים, שמייסדיה נמנים על דור חלוצי לחמי המחמצת בישראל, גאה להיות גם ממשיכת דרכה של לחם ארז המיתולוגית.

מאפיית אשל לחמים, היא עד היום היחידה, שמייצרת ומפיצה לחמי מחמצת, עשויים בעבודה ידנית, מידי יום, לכל רחבי הארץ, מדן ועד אילת.

bottom of page